? ??????????????????? ????Easy Install Instructions:???1. Copy the Code??2. Log in to your Blogger account
and go to "Manage Layout" from the Blogger Dashboard??3. Click on the "Edit HTML" tab.??4. Delete the code already in the "Edit Template" box and paste the new code in.??5. Click "S BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

Sunday, May 31, 2009

*ERTI CINTA*

Assalamualaikum..





hmm..setelah sekian lame berfikir,akhirnye aku decide nk tulis byk2 dlm blog ni b4 adk2 ak dpt merampas takhta pc sepenuhnye dr aku..hehehe..ni penting supaya dowg sume x kacau keje aku+aku an da nak masuk U x lme ag..so,ni je la kesempatan yg ade b4 sbok study..eceh..padehal umah dkt nk mampos an dgn U,mmg nsb aku r dpt dkt2..sesungguhnye Allah lebih tahu ape yg terbaek utk hambaNya..dlu mse dok kt mersing,aku asyik telefon mak n abah je,manje tahap cimpanzi btol la aku ni..ekceli,bkn ats dasar manje je,tp atas dasar cinte kpd family aku..tu la tajuk cite yg ak nk smpaikan ni-erti cinta..





asalnye nk letak gmb owg kawen kt cni,or at least kad jemputan kawen(bulan ni byk gle dpt kad jemputan,sume nk kawen time2 cuti ni..huhu)..tp ubah plan last minute..hehe..(ckp je r mls,kn senang,*wink).sng cite ak bterus terang la ye,erti cinte yg ak nk sampaikan ni lebih menjurus ke arah memilih jodoh..hahahaha..besh an??wakakakaka..tetibe tefikir nk post psl ni pas tgk syurga cinta..ak x gtau lg ape msj yg dsampaikan dlm filem tu,so skunk nk cite r ni..huhu





hmm,dlm filem tu,ad diterangkan tentang jodoh..jodoh itu terbahagi kpd 3..





1st-jodoh yg diperoleh dari jin


maksudnye di sini ialah,apabila korg suke pd seseorang itu tetapi tidak mampu memiliki si dia dgn care yg sepatutnye(means dat korang terlalu takot nk gtau or mmg org tu da mentah2 reject korang) sampai sanggup membomohkan atau menghantar sihir kpd si dia supaya si dia terima korang





2nd-jodoh yg dperoleh dr syaitan


maksudnye pulak,time bercinta ni,kalau x kawal nafsu n kalau dating x bertemankan org yg boleh dpercayai,ade org ketiga iaitu syaitan yg akn menghasut korang melakukan perkara2 yg dilaknat Allah SWT,eg.:pegang tgn,peluk2 or lebih dahsyat lagi,sehingga berzina,nauzubillahiminzalik.selepas itu korang berkahwin dan itu yg dnamakan jodoh dari syaitan..





3rd-jodoh yg ditentukan oleh Allah SWT


inilah jodoh yg perlu dcari oleh setiap mukmin d muka bumi ini..jodoh ini kita akn dpt dari mata terus menusuk ke hati..yg sedap mata memandang,bkn sedap mencuci mata dgn perkara2 yg dilarang olehNya..yg lebih baek lagi sekiranya kita sentiasa terbayang si dia selepas kita melakukan solat istikharah,memohon petunjuk dr Tuhan yg Maha Esa..





suatu mase dulu,ak pnh rase takut utk bercinte,sbb ak rse semua lelaki itu same,diorang cume nk maen2kn ati org..perasaan ni timbul pas membace beberape buah novel cinta..ouh,nape smp mcm tu skali ye??hmm,bende ni jd sbb ak sgt mudah dipengaruhi oleh pembacaan..so,skunk ni novel cinta telah dibanned dgn rasminye di rumah ak mahupn di library..hehe..so,kpd sesape yg pnh disoal oleh ak tentang cinta,sile jwb dgn jujur ye,sekadar bertanye je,lau xnk jwb,up to u,ok..



hmm,akhirnye perasaan itu berjaya dkikis selepas teringat dalil2 yg telah dihujahkn kpd aku oleh ustazah adilah(ni sume sbb cikgu dot dot dot py psl,tp xpe,dsebabkn cikgu dot dot dot ni gak,ak tlh mendpt ilmu baru,trimas cikgu!!)..yg ak plg igt skali ialah perempuan yg baek utk lelaki yg baek,n begitulah sebaleknye..asalnye ak da lupe psl ni,tp tetibe diingatkn oleh anwar plak,tu yg teringat blek..mekaseh la pd anwar ye..huhu..n kpd alip,naseht awk langsung x bkesan,sekian time kaseh..kui6..



hmm..I'll continue bout this later..k,c ya!!!



Awaluddin Ma'rifatullah.

Friday, May 29, 2009

~sYuRgA CiNtA~

heliza=shu



hadziq n awal



awal n akhir..keh6..




salam..hype!!!erm..dr ari tu ag nk update blog,x update2 ag an..kui6..ni sume psl kemlsn+kekonfiusan yg bcampur baur mnjadi dua..keh6..of coz r,xkn jd tige lak an..hehe..ooopppsss..da lari tajuk ni..
ak nk cite psl filem syurga cinta yg ak tgk dgn moon ari tu,finally pat gak kuar dgn moon..jamek,t kte kuar g lelong lak ye..muahahahaha..sb kt rompin+endau mne ad cinema..kui6..aha..mak moon smp call ak tkot dye g dating..hehe,mak cik jgn risau ye,stakt ni kitorg be2 blom dating lg..eh,slh,moon pnh,mse dye djh 6..muahahahaha..wep moon,ak gurau je ye..thp kekonfiusan ak btambh ble ak x reti nk ltk gmb kt bhg tgh artikel yg ak nk post..adoyaii..tu pn jd prob..xpe la,nt ak blajo ye..hehe,sb tu r sume yg ak post gmb dye ad kt ats je..geram tol..hehe
aha..cite ni psl awal(alamak,ak lupe lak nme watak dye,keh6..) yg bru blek oversea n mengamalkn care hdop yg x btamadun(ye r,igt mat salleh tu btamadun sgt ke??)..ske g disko,teguk air kencing setan,agk insolent(bkn agk,mmg insolent abes),x solat(xkn mnom arak dye nk solat kot,konpem r x an??) n memcm ag la...
pastu,satu ari dye n kwn2 dye(fizz n shaheizy sam) talked bout gurlz yg ley jd calon isteri..kwn2 dye yg 2 org tu nk yg btudung walaupn perangai cam setan gak..huhu..ak igt ag fizz ckp mse tu,"ni mak ak pesn kt ak,Nal,mak x kesah kalau kau nk wat pape pn,tp yg penting,mak nak isteri kau nanti bertudung,"lebih kurang gtu r aytnye..ak tlupe lak,ari tu siap hfl lg..keh6..lau pompuan cantik kt disko tu lalu,dowg ckp,"ikan masin pakai minyak wangi"-sile fhm ye..huhu
then,mse cite2 psl ciri2 isteri impian dowg ni,kwn2 dye da bet soh Awal pikat pompuan btudung dlm mse sebuln n clash dpn dowg kt kafe tu gak..habuannye,5K..n gadis melayu itu adalah cikgu shuhada(heliza la tu).shu ni cikgu kelas kpd adk angkat Awal-iqmal..pastu,ak mls r cite,korang tgk sendri r..nt x syok r da tau cite tu an..hehe
yg penting-CINTA UNTUK ORANG YANG IKHLAS MENCINTAI,BUKAN UNTUK DIPERSENDAKAN..ceewahhh..btol3..ak setuju sgt..yg ak xley handle tu(pinjam pekataan handle dr moon,hehehe),mse part ending r..pehh,malu beb lau jd shu..tp xpe,Awal jd cam romantik g2 mse part2 nk melamar tu..eceh..ok2..dah la cite psl Filem Di 9 ni(sejk ble lak blog ak da tuko jd ranc kt tv9??huhu)..
mse kt CS tu,mcm2 cite klako tlh tjadi..hehe..tp yg plg klako kt MPH r..wakakakaka..smp skunk ak igt tau..asalnye ak nk masukkan dlm blog,tp penangan cite Doa Untuk Aku written by Bahruddin Bekri ni tersgt la kuat smp ak x jd nk gtau..bgos tol la Bahruddin Bekri ni,cite klako+penyiasatan+keagamaan dye ak igt smp skunk..dlm cite Doa Untuk Aku tu,dye ad tulis psl x baek menceritakan keaiban org pd org laen,tkot2 nt,Allah akn balas dgn membuka keaiban kte d hdpn org laen..jd xyh la ak cite ye..ckp sekadar 2 org pekerja MPH,ak,moon n 3 org dot dot dot yg tau,hehe..kesian kt dot3 tu,xpe la,wat pengajarn ye..huhu(mcm la dot3 tu tau blog ak..kui6..)..
ok r,smp d cni sje,c ya!!
Awaluddin Ma'rifatullah.

Monday, May 25, 2009

NaMe2 yG uNiK+iNdAh

Assalamualaikum wbt...


hmm,today i wanna talk about names..


da borink cite psl skul,skul n skul..


ekceli,dpt idea ni pn dr skul gak..


hehe..sabo je an..






dlm life korang mest pnh dgr nme2 yg unik an??tpu r lau x pnh langsung..ak sendiri xyah r nk g jaoh2 cri nme2 unik ni..coz,everytime org ty nme adk bradek ak,dowg mest tengange py!!ekekekeke..




Nme adk2 ak ialah:







  • Muhammad Hannan Hashim




  • Muhammad Hanzolah Hashim




  • Farah Nur Dhuha Hashim




Huh,nme mereka sgt la indah an??Nme ak je bese2..mse ty parents ak,dowg kte nme asl nk ltk Nur Farahannan..tp last minute tuko jd farahain sbb mse tu farahin jamsari tgh top gle..muahahaha,so,sejarah nme ak bermule sbb farahin glam..cewahh!!!so,dsbbkn nk ltk gak nme Hannan tu dlm family,tu yg nme adk ak jd Muhd Hannan..hehe..Hanzolah lak nme sahabat nabi,nme ni parents ak dpt mse dgr ceramah agame..n Dhuha lak diambil sempena nme rakan sekelasku,Siti Nur Dhuha..hehe,smp nme kwn pn jd nme adk ak..huhu



Then,nme sdare mare lak..mse ak kecik2 dlu,ak sgt la mengagumi nme Huzaifah,Anas n Zubair..Rse cam mse tu nme dowg sgt la besh!!hehe...tp mse tu je la,skunk x ag,sbb da jmp rmi org yg ad nme tu..huhu..


hah,mse skul la besh!!mcm2 nme yg ak jmp..antare yg ak igt kt SK Laksamana,Kota Tinggi dlu ialah Syafina n Ilham..kt Sk Sri Mersing lak yg ak still remember adlh Ros Azlin Fifiana,Ikrimah Husni,Syafiq Syahiran n Lutfi Naim..ikrimah,syafiq n lutfi ni adk bradek..hehe..sume hensem2..ceh..sempat lak memuji..huhu..mse kt SK Teluk Lipat lak lg dasat!! ak cam tegamam gak la dgr nme certain dak klas ak n dak2 skul tu yg x smp 500 org tu..mau x nye tegamam,da la kt Endau,nme x cam glam lak an!!hahaha..yg still ak igt erm..ahmad hariz mohsin(mse tu ak ske gle kt hariz..muahahaha),abdul arif haikal(nme ni bese je,tp ak nk ltk gak sbb nme dye pjg..hehe),sherli,aiza,izyantie,norman,zahhar nisa',anati(plek gle nme nih) n...ekekeke,da x igt la plak!!td sume nme ak igt..huhu..ad gak la nme2 kampung cam zaleha,azlan(sir azlan,jgn marh ye!!huhu),zaharah n da last one yg ak plg x sangke skali begitu kekampungan nmenye ialah Atan,wakakakakakakakaka..korg nk tau x nme sbeno atan ape??Nme dye Ahmad Khuzairey..besh an??cmne la ley tuko jd atan,ak pn x tau..muahahaha!!!!


haa..time skola menengah pn besh2 gak..mse skul kt SMK Bandar Baru Uda,ad mcm2 nme yg indah2 nie,tp yg ak mmp bgtau kt cni amat la sedikit..sbb ak da lupe nme2 dowg..keh6..yg ak plg igt skali,of coz r Uzair Al-Khabir bin Munawwer!!hehe..uzair ni lau jmp ak,mushti ckp psl awex2 dye je..ak tukang dgr cite je la,nk cite xley,sbb xde pakwe..kui6..nme awex uzair,sharifah inani najwa..x silp ak la..hehe..tp tu dlu,skunk ak xtau la spe an..maklum la,mat romeo beb!!hahahahaha..



aha,back to the topic,nme len ialah bespren ak sendiri,Ruhul Sakinah..mengape ruhul??i dunno..lupe nk ty..nt ak ty yek..hehe..lg..erm..mona aida,ilham nadzmi,am elmy,illy nadziha n also another bespren,shamira sharmin..missed u shamira!!nme adk shamira pn unik gak la..iaitu nini najiji,heh,I still remember la sis!!huhu..

Kembali lg ke alm skola menengah mse upper form..huhu..ak skul kt Sekolah Menengah Sains Sultan Iskandar lak time upper form..mse nie sgt la hebat nme mereka2..bombastik btol la..huhu..

nme2 mereka2 yg sgt la bombastik itu adlh nasina,zille zahra malik,norul lailatul jamiah(kui6..jamek,nme ko mmg unik la!!hehe),qomariah(moon,ak ltk nme ko sbb ejaan nme ko berbeza dr yg ak pnh fikirkn..keh6..),zatul adha,hasnah hadiraa',umi najiah,suazlini,firuz hayana n izatul amni..ni bru nme dak2 dorm..lom skulmate ag..kih6..nme besprenz ak yg SEFIA tu pn ad yg unik2 gak..dowg tu x len x bkn salinda n zuleika..nme adk2 ieka pn dasat2 gak,but only iskandar nabizar je yg ak igt..huhu

skunk skulmate lak ye..ok,ak juz ltk je la nme dowg ye..sbb rmi sgt,xley la nk komen2 nme org..hehe..nme2 mereka-herdayu,mira ashila,ermirul,sabiq,razin syamil,aizuddin al-banna,sahal,ain adnin,abu talha,zamzarith,azarin hanim(ni dak laki tau..),sumayyah,umair fauzi,munzir,akmal khalis,zahin n zawani..ni sume nme ex-form5 batch 2007..

skunk ex-form5 batch 2008 lak ye,hehe..batch ak la tu..erm, firdana,laila amira,marina,ramzi,fikry qardawi,syafiq zharfan,norsiah,nuratiqah izzah,azmazura,tasli,erni usma,helmi azhari,diyantie,najhan,illany,nihayah,faliq,iylia mardhiah,anassia aiza n izwahannah..pe pendapat korang ble bce nme2 nie??bukankah nme mereka itu bombastik??kan..kan..

ok,now we left the skulz story..asyik2 skul je..dah tu nk cite psl ape??da mmg life ak skunk nih sme je rutinnye,x berubah seinci pn,xkn nk cite life skunk,so,cite la life dedolu ea..hehe

da last one yg ak nk btau psl nme ialah mereka2 yg kukenali melalui ym,fs,fb,ms,tagged maupun hi5 lak..krenye ni da latest la..sbb ak mule merajenkn dri ngadap pc juz after spm..hehe..nme yg stakt nih plg unik skali,of coz la ayish..mne la dpt nme ayish tu ye..ayish lak da siap booking nme utk ank dye,nweroul ayish iman,how to pronounce that name??haha..dasat tol,da ad nme ank lak..padehal umo sme dgn ak..hehe,sori ye ayish,juz joking k..lg satu nme c jepon tu,arsyad izzat..cam besh gak an nme dye..huhu

ok la..tu je yg nk cite..rse cam surrounding da pnoh dgn nme2 yg besh2..tu yg nk wat topik nme lak tu..hehe..

ok,c ya!!



Saturday, May 23, 2009

Di SeBaLiK SmSsI~part 3

S.E.F.I.A(gabungan nme kitorg ber5)
salinda,atique n me

epy n ieka


baju rasmi kami bertige-kaler hitam..muahahaha



lau ak n moon kne tembak,jamek yg rawat kitorang..muahahaha




skodeng bintang..ekekekeke





background adlh locker ak n moon..huhu




assalamualaikum..hmm,sile jgn boring lau ak asyik cite psl smssi je..hahaha..ske ak la n nk tulis pe pn..huhu..ari ni nk cite ttg friendship lak..erm,smssi byk mengajar ak erti sebuah kehidupan setelah berdikari,kt cni,yg kte ad cme kwn2 yg memahami je jike anda bkn seorg yg sgt rpt dgn guru..huhu..Moon n Jamek ak da gtau dlu,dowg 1 dorm dgn ak-dorm ingenierie 1 yg gah,gempak,gle!!ekekekeke..salinda lak dorm inge 4,atique(edu 3),ieka(med 3) n epy(info 1)..sefia ni sgt le rpt sbb kami ni sekelas..classmate yg tiade galang gantinye bg ak..n also dormate yg juge xkn ak sng2 jmp di mne2 di dunia ni..wah..sygnye ak pd dowg..hehe..sgt+sgt+sgt syg mereka..


Moon n Jamek ni tpt ak meluahkn perasaan r krenye..nk nanges dgn dowg,nk ketawe dgn dowg,mkn dgn dowg,tdo pn dgn dowg gak..keh6..ak plg xley lupe mse spm r..mcm2 yg kitorg wat..bsame2 dgn dak2 edu 3,kitorg g bwk toaster n sandwich maker kt hostel..x cam berbau lak satu hostel..muahahaha..jeles la dowg dgn kami nih..huhu..Moon orgnye sgt la malu-malu kucing..muahahaha..Jamek lak cam strong g2..ekekekeke..gabungan dowg ni mmg bgos la utk menyedarkn ak bahawesenye SPM itu semakin hampir..arghhh!!!mekaseh kwnku..huhu..Moon n Jamek ni slalu nasehat kt ak soh blajo taw,tp ak slalu wat x reti je..hehehe..tgk result dowg utk SPM mmg besh gle la an..str8 A tu..Moon further study amek medic n Jamek akn g Jerman..ak je dok msia ag..huhu..xpe2,nt ak pn akn g gak,tol x kwn2??hehe..haa..n da most important thing is kitorg da janji umo 21 akn jmp kt jb..tp lau 2 org ni da further study,xkn tggl ak nk wat reunion tu??muahahaha..Jamek kte ley tuko tarikh..hehe..tgk la nt cmne..


hmm..sefia lak,mcm ragam ad..ak jenis yg unpredictable+ske mrh..atique lak cool je..sally aka mama jns yg ske jln2 pas2 tgglkn org..keh6..slaen 2 sally ni mmg gle study r,lau nk cri dye,sile cari di blek prep..waa..huhu..epy lak ibarat diam2 ubi berisi..nk kte diam sgt xla..epy ni rmi gle peminat ats sbb muke dye comel gle tu..tp dye x pnh lyn sowg pn yg mnt kt dye..ieka lak sgt la pemalu orgnye..n dgosipkn dgn A**B..hehe..tp bak kte ieka,tgu SPM dlu..huhu..waa..besh an kwn2 ak nih??juz focus on study je..dats why result dowg str8 A,7,8 A,ak je 6A drpd 9 subj yg kitowg amek tu..nsb baek 3 lg tu 3B3..lau ad C,lg malu ak!!muahahaha..


spt yg ak ckp td,skul ni mengajar ak erti persahabatan yg sebenar..sush tol pat kwn cam dowg skunk..hrp2 kt U nt ak jmp la kwn2 sebaek mereka ni..sdey gle wa ckp lu mse ak nk tgglkn dowg..mmg siyes ak nanges r..rindu gle r dgn dowg..ble la nk jmp blek an..moon,jamek,atique,sally,epy n ieka x pnh pts ase soh ak study n dowg gak yg slalu bg semangat kt ak ble ak dtimpe musibah kt sne..even ak slalu gak la menyusahkn dowg,dowg ttp d sisi ak..seikhlas ati dowg akn tlg ak settle an prob yg melande ak coz ak cam da xde semangat nk study kt smssi ag..klas 5 falah plg byk jd kn idop ak merana,tp dowg ttp sokong ak dr blakang..
love u all so much frenz!!!jgn lupe ak taw..hehe


k,2 je la..rsenye tggl part dorm ak n dak2 klas 5 falah je lom cite ag..dua part je ag..chaiyok2!!huhu..k la,I'll continue later k!!..c ya!!


Thursday, May 21, 2009

Di SeBaLiK SmSsI~part 2

pemandangan skul dr tingkat 3..kt cni la daily assembly kitorg
gambo skul stlh bcantum




hmm..ok,kte flashback blek tyme mule2 nk msk Sekolah Menengah Sains Sultan Iskandar nih..erm..walaupun ak ni ulang-alik g mersing(kampung ak kt endau,mest r lalu mersing an..),cmne ak ley x pasan bahawasenye ad sebuah skul sns slaen MRSM d situ??hahaha..



hmm..kt cni ak jmp blek dak2 sk sri mersing,my ex-skul..nt lau ak rjen kte cite psl sk sri mersing lak ye..huhuhu..erm,memule jmp atique..atique laen sgt,krus+tinggi..waa,tpegun ak..kui3..dak len ialah nabil,topex,azim(x sangke ak ko ank cgu maon..huhu)khairil kuptin(penyu,wakakaka),amin n hanif..tp amin n hanif kuar..lantak korang la an..huhu..



pastu ak mmg xley thn mse jmp fez dormate ak,dak bru cam ak gak la,Norul Lailatul Jamiah aka jamek.huh,mse dye introduce herself kt ak,ckp x express gle an..wakakaka..jamek ni dak smka pahang,pastu dye pn knlkn la kengkwn smkap dye yg jd member baek ak skunk ni iaitu salinda(mse ak dgr nme dye,siyes ak ty blek dlm ati ak,dasat2 nme dak smkap ni ek??ngee~~),teen,chenelle n yana..dowg ni mmg bombastic abes an..result x cam KEBABOOM lak an..haha




mse orientasi lak,ak hingat ag ak kne nyanyi lgu my heart dgn syaq..hadoii..bengang gle wok!!!
haha..tp klako gak la..pdn muke ak,yg ak gtl sgt g angkat tgn mse cgu tanye sape soh an??hua3..
then,dlm dorm ad taƤruf,dpt la knl dak2 dorm ak yg baek tuh..huhu..da one that i really missed is piqa,dye dok kt katil ak bhg bwh,ak kt ats..piqa ni comeelllll sgt taw..syg tol xde gmbo dye..dye pndah kelantan mse ak form 5,dats y i really missed her..huhu..


N after a week,ad la sowg dak form 4 bru yg dtg..mse tu cgu jun sbok cri dorm utk dye,n ak sbg dak baru kt skul tu tanpa segan silunye mengoffer kn dorm ak utk dak tu..sbg balasan,ak la kne bwk dak tu g dorm..haha..her name is Nur Qomariah aka Moon.
Yg lwk x hingat tuh,Moon ley slm cium tgn dgn ak an!!wakakakaka..dye igt ak dak form5,

x sdr yg ak ni sebaya dgn dye,da la sebaye,dak bru gak lak tu..slalunye an mesti dak lme yg angkut dak bru,tu yg dye konpius..hahahaha..smp skunk lau igt,mest gelak guling2 punye..ekekekeke..Moon ni pun result dye KEBABOOM gak..huhu..
once she knew dat i also new there,mmg konpem gelak abes la an..huhu..




ok la..dats all yg ak nk cite dlu..ni bru permulaan idop kt situ,lom cite yg kasi GEGAR lagi..


haha..k,c ya!















Wednesday, May 20, 2009

Di SeBaLiK SmSsI~part 1

hmm..successor smssi..gempaq beb!!!


ni la dye ex-form 5 smssi batch 2008..mcm2 yg kitorg da lalui..akhirnye terbukti sudah pd 12 mac 2009 bahawasanye batch kitorg adlh yg tbaek..bgos3x..hehe..eventhough result ak bese2 jer(sape soh tdo??pdn muke..), ak tetap bbangge mnjadi sebhg drpd iskandarian yg ngetop..hehe..krenye tumpang sekaki la ni..huhu..

hmm..usai sudh result spm,skunk owg sume sbok nk further study lak..ramai gak ex-iskandarian yg dpt offer g oversea..tahniah la bg sesape yg dpt..especially dak2 sains tulen ye..huhu..yg laen2 tu pun tahniah gak,cume bese r,ak ag rapat dgn dak2 sns tulen la an(walaupun x rpt mne..hihihi..)..dlm byk2 offer yg ak pat,finally i chose UiTM JB to further my study..ni sume ats nasehat sdare-mare yg sgt+sgt caring..haha..igt an ad jodoh dgn uniten,rupenye xde..abes la dwet rm500 ak..haha..tp xpe,satu ari nt,rm500 tu akn kujadikan rm50000..hehe..Amiin..

hmm..ok la..smp cni dlu..ekceli byk ag nk cite,maklum la..smssi ni mmg dasat sket..lg2 dak2 ex-form5 2008..fuh,gle kentang!!
haha..ok,t jmp ag ye..c ya!!

BiArLaH yM bErBiCaRa..



andai ada ingkar di hati,menepis wujud di sisi.Andai bibir kelu untuk hujani bicara indah pada kemarau hati..aku rela jemari menjadi pengganti,menarikan irama indah cinta kita..biarkan saja YM terus berbicara..


hmm..biarlah YM berbicara,satu karya yg besh dr Hanni Ramsul..cite unik cinta cyber nih kdg2 mbuatkan ak terfikir,waa..beshnye dpt cinte cmni..muahahaha..bese r,novel an,cite novel mmg besh,sb tu ak mls gle bce novel,ley hanyut wa ckp lu!!!hehehe..erm,but ekceli,kebanyakan org yg kawen ats tiket cinta cyber ni byk yg bahagia je an,sweet gle lau tgk dowg nih..xtau la org laen or realiti kehidupan dowg,tp yg slalu dtunjukkan mmg cmtu..huhu..cube tgk wardina n her hubby,ikhwan,npk sweet an??haa..tp jgn slh sangke lak dgn ape yg ak ckp nih,jgn kte ak cri bf kt YM lak..muahahaha..


hmm,cite psl YM nih..rse nk cite how I get involved dgn YM lak..huhu..awalnye ak ni x tejebak langsung dgn YM..nk tejebak cmne,tau pn tidak..keh6..qeenah la yg ajo ak YM2 nih..tp skunk kt umah dye lak xde line,huh,sabo je..then,ble da reti YM,sgale-male kwn sume ak YM..huhu..(psst,ekceli ley dkire dgn jari kwn2 ak tuh..).aha,ekceli,ak ske YM sb ak ni pemalu sgt..so,ble YM x tgk muke org an,ske ati ak la nk ckp pe,tol x??huhu..lau realiti in life,gurlz je kwn ak,mmg gegak gempita la lau ak ckp dgn gurl..but ble kwn2 ak ckp dgn boyz,ak jd pemerhati je,malu r nk ckp dgn dowg..lau ak ckp mest ayt tu da jd cam ayt nk mrh taw,eventhough ak sbnonye nk wat lwk..hehe..yg peliknye,ak ley baek lak dgn dinkus kt YM..huhu..padehal,mse skul dlu,ak x taw nk ckp thp kebencian dak2 laki 5 falah kt ak,dasat wok!!muahahaha..


hmm,pastu knl dgn kak sarah iylia,dye skunk berada di bumi surrey,united kingdom..besh woo..blajo math lau x silap ak..hmm,pastu chat dgn Nad,member yg slalu tolong ak mse skul kt UDA dlu,really missed her..dedulu,ak slalu gak lepak kt umah dye..haha..pastu chat dgn tqa-iza,sally aka salinda,syahmi(tp dye da msk U lak esk,huhu),khairul(ceh..ak da tuko nme ko da MKA,hehe),aimi(x silap ak nme dye aimi,nme glam arissa qistina..huhu),yunus(haha,dye nk bkk bisnes lakse dgn ak..kui6),n 2 org human being yg nmenye bmule dgn huruf A..alif n anwar..tu je ler yg rjen Ym,tp skunk rmi da xde,dowg g asasi n matrik..ak??msk U lbt ag..jd,watle bende yg bpaedah yek..huhu


da ke laen lak cite ak nih..td nk cite psl biarlah YM berbicara tu,tetibe cite psl YM ak lak an..ekekeke,sowi ye..cite tu cmni,Diya ni slalu YM dgn prince charming,prince charming tu da jth ati kt diya walaupun dowg bedue x pnh jmp pn(psl diya xnk date dgn dye..huhu)..prince charming tu sbnonye encik firdaus,bos pd diya nih..cite selanjutnye,sile bce di biarlahymberbicara.blogspot.com..muahahaha..jaat x ak??keh6..harap besabo dgn sy..coz lau da mls mmg g2 le jdnye..huhu


haa..td ad ckp psl diya xnk date an??samb cite psl date la plak..hehe..jgn marah ye kawan2..cite ni dikutip hasil penceritaan khairul kt ak b4 dye g U ari tu..cmni,ad la sepsg suami isteri ni,bru kawen la..si isteri btanye pd suami,"do yo date",lantas si suami mnjawab,"I only know dis dates",sambil menunjuk ke arah buah kurma..muahahaha..moral drpd cite ni=ak pn xtau..keh6..moralnye pd ak,kpd si isteri,hrp besabo dgn suami anda yg ske bgurau..bgurau tu akn mnambah keceriaan dlm idop..ceh..cam motivator la plak..


k,dats all for today,c ya!!

huh..btol ke??

kepada human being yg lahir pd bulan januari,adakah ini tingkat kasih sayang anda??





#mudah jatuh cinta


#mudah melupakan perasaan cinta terhadap org yg dcintai


sekiranya dkhianati


#pandai mengambil hati pasangannya


#selalu bdiam diri ketika btemu pasangannya


#bersikap romantik tetapi x pandai m'perlihatkannye


#sikap cemburu yg tinggi thadap pasangannye tetapix kesah kalau pasangannye


cemburu thadapnye


#bakal jd seorang bapa/ibu yg penyayang


#ramai kenalan,sedikit pemalu dan bsungguh2 bile melakukan kerja





hmm..sy mmg lhr pd bulan januari..tp kn,sy bkn seorg yg mudh jatuh cinte,sy cume
sng jatuh hati je..haha..maksud laen ialah minat aka jd secret admirer..huhu..yg ke-2
tu mmg btol,sb sy judge org bdsrkan sikp seseorg tu..yg laen2..erm..no comment!!
haha..tu sy akn tau ble sy da ad bf or husband nt..haha

Tuesday, May 19, 2009

pRoFiLeR 6191~nape yek??

Jeng Jeng Jeng..


hahaha..ekceli,lau sesape yg da jd member kt ms n fs,mesti da bese an tgk "frasa"profiler 6191 tu..cme kt hi5 je lom bkesemptn nk 2ka..nt2 la..hehe..hmm..cite sbnonye camni..sy ske sgt+sgt+sgt tgk & bce pape je cite bout penyiasatan..plg ske of coz r detective conan..mnt gle babun an..haha..dye pki pelaris ke hape??hahaha..cite len yg sy ske cam jane doe,sherlock holmes,nancy drew(mekaseh pd nad sb bg hadiah bku ni..da addicted da skunk nih..huhu),siri salma(pinjam kt library je..huhu),siri hadi(ni pn pinjam kt library gak..), n memcm lg la..tp kebanyakannye mmg peminjam ttp library..sy cme akn bli lau kt library 2 mmg konpem xde..haa,mse 2 r muke sy tetibe je ad kt mph,bcsb or kedai2 yg ad jual bku..haha..so,sy ni ley r dkire sbg ahli aktif kt library2 tdekat..

Hmm..profiler tu sy dpt ilham drpd sebuah buku published by pts publication yg tajuknye "profiler"..profiler tu cite psl penyiasatan r..besh..lau dlu kt ms n fs,sy ltk nme sHiNiChI KuDo AiN or Farah_ain Kudo an?? tu sb da addicted to conan la..nk ltk nme conan cam x komersial..hehe..jd sb da rmi yg kte sy ni pasan je,sy pn tuko ler jd profiler..6191 tu lak mksudnye 6 january 1991-besday sy..hehe..

k la..tu je nk gtau..haha..c ya!!

TenTanG SeSuAtU..

Assalamualaikum..

Hmm..akhirnye,blog sy tercipte jue..lau dulu,sy jd tukang bce blog org je,skunk da ad blog sendri lak..haha..ekceli,nk wat blog ni pn sb kengkawan sume da ad blog sendri..tu yg jeles..keh6..pape pn,mekaseh pd MKA sb tolong ak wat blog..hahahaha..semoge bjaye jd lawyer ye..huhu..sbnonye,sy ni da borink thp cimpanzi sb rmi gle kwn da msk mtrk..lom kre yg amek asasi n wat A-level ag..haa,tu r balasan bg human being yg malas blajo..dlu org soh blajo,kte g tdo..haha..nsb..nsb..tp xpe,skunk semangat study da dtg b'bunge2..kui3..jgn la dtg musim luruh,nt semangat tu hlg ikot angin lak..haha..ok la..smp cni je la muqaddimahnye..da xtau nk taip pe ag..huhu..k,c ya...


There was an error in this gadget